Ecstatic Dance is een vorm van vrij dansen, waarin we samen spelen, ons vrij voelen om zo te bewegen zoals we dat het liefste doen, samen of alleen. Je kan in trance raken of lekker samen in de muziek opgaan.

Het dansen brengt je in contact met diepste zelf en met anderen. Je komt weer even helemaal in het moment, je beweegt zoals je lichaam en ziel het op dat moment wil, het is het leven vieren!

We proberen samen een fijne vrije sfeer te creëren waarin we onszelf durven te laten zien en kunnen genieten van de beweging en van elkaar. Hierom hebben we bepaalde richtlijnen voor tijdens het dansen: niet spreken – om zo onszelf echt in de muziek te laten komen; we dansen op blote voeten – om goed contact te maken met de vloer en onszelf en we doen dit zonder drugs of alcohol – om bij onszelf te zijn in het hier en nu.

We dansen op heel uiteenlopende muziek, van klassieke muziek, tot ambiënt, afrikaanse percussie, wereld muziek, naar melodieuze techno, disco, electronica, hip-hop, pop, rock, folk het kan echt van alles zijn, als het maar lekker danst en fijn voelt.

Bij het dansen wordt thee en water geserveerd om goed gehydrateerd te blijven en van te genieten.

Het leuke aan Ecstatic Dance is ook dat het een heel gevarieerd publiek trekt, van jong tot oud, gewoon lekker dansen en genieten met elkaar.

Ecstatic Dance Zaanstreek

We wilde graag een soort van Ecstatic Dance ook in de Zaanstreek houden omdat het er, naar ons weten, nog niet was en we wilden deze manier van samen komen, dansen, spelen, graag verspreiden en er meer mensen mee in aanraking laten komen.

We vroegen de Yurtlife of zij misschien hier iets in zagen en ze waren enthousiast en zo hebben we het samen opgezet. En nu houden we het elke 3e vrijdag van de maand!

De plek is heel erg fijn, en we hebben er heel veel plezier in om het te organiseren, hopelijk kom je ook een keer kijken? We hebben plek voor 30 mensen: bestel je kaartje(s)!